Ιστορικό Σχολείου

Το Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας λειτούργησε για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 1988-1989. Κτίστηκε στο χώρο που δώρισε η Ιερά Μονή Κύκκου. Μικρό μέρος του χώρου παραχώρησε ο Δήμος Έγκωμης. Τα σχέδια εκπονήθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Ο χώρος για την ανέγερση του Σχολείου, συνολικής έκτασης 1 εκταρίου, 7 δεκαρίων και 830 τ.μ., αποκτήθηκε με υπουργική απόφαση, σε δύο στάδια, με ανταλλαγή κρατικής γης σε άλλη περιοχή. Η μελέτη, ο έλεγχος και η επιθεώρηση του έργου έγιναν από το Τμήμα Υπηρεσίων του Υπουργείου Παιδείας.

Οι εργασίες ανέγερσης άρχισαν στις 28 Δεκεμβρίου 1987 και σε διάστημα οκτώ μηνών συμπληρώθηκε η A' φάση του Σχολείου. Η Β' φάση, που περιλαμβάνει την Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσεως και τα γήπεδα καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας, συμπληρώθηκε το καλοκαίρι του 1989. Τέλος, η Γ' φάση, που περιλαμβάνει τρία εργαστήρια Πληροφορικής, ένα εργαστήριο Φυσικής, ένα εργαστήριο Οικιακής Οικονομίας, δύο αίθουσες διδασκαλίας, το γραφείο της Συμβουλευτικής Αγωγής, το ιατρείο, δύο γραφεία Βοηθών Διευθυντών και τουαλέτες, συμπληρώθηκε το καλοκαίρι του 2005.

Σήμερα στο Σχολείο μας φοιτούν 487 μαθητές και διδάσκουν 69 καθηγητές. Οι μαθητές είναι κατανεμημένοι σε 21 τμήματα, 7 τμήματα της Α' τάξης, 7 τμήματα της Β' τάξης και 7 τμήματα της Γ' τάξης.

Οι σημερινές κτηριακές εγκαταστάσεις του σχολείου περιλαμβάνουν, εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, ξεχωριστές αίθουσες Τέχνης, Μουσικής, 3 εργαστήρια Πληροφορικής, 2 εργαστήρια Σχεδιασμού και Τεχνολογίας, 2 εργαστήρια Οικιακής Οικονομίας, εργαστήριο Φυσικής, εργαστήριο Χημείας, εργαστήριο Βιολογίας.